Siirry sisältöön
14.5.2024 SFS:n standardointityö

ISO perustaa uuden työryhmän edistämään ESG-periaatteita – tule mukaan työhön

ISOssa on päätetty Britannian, Kanadan ja Brasilian kansallisten standardointijärjestöjen aloitteesta, että ESG:lle laaditaan maailmanlaajuinen IWA-julkaisu eli international workshop agreement. ESG viittaa englanninkielisiin sanoihin environment, social ja governance eli suomeksi "ympäristö, sosiaalinen vastuu ja hallinto". Yhdessä nämä muodostavat ESG:n eli ympäristö-, sosiaalinen- ja hallinnollinen vastuullisuus -konseptin.

IWA on yksi ISOn julkaisutyypeistä standardien ja teknisten spesifikaatioiden ohella. IWA antaa ohjeita tunnistamalla ylätason olemassa olevat vaatimukset. Tarkoitus on kattaa kaikki aihekokonaisuuden elementit ja tarjota integroituja ratkaisuja, joissa määritellään mitattavissa olevat avainsuorituskyvyn vaatimukset.

ESG:stä laadittavan IWA:n on määrä tarjota korkean tason viitekehys ja periaatteet, joilla organisaatiot voivat edistää ESG:n toteuttamista. Tavoitteena on parantaa ESG-raportointia muun muassa varmistamalla käytäntöjen yhdenmukaisuus, vertailukelpoisuus ja luotettavuus maailmanlaajuisesti.

Jos aihe kiinnostaa sinua ja organisaatiotasi, voit ilmoittautua mukaan laadintatyöhön Britannian standardointijärjestön ylläpitämällä rekisteröintisivulla. Mukaan voivat ilmoittautua kaikki aiheesta kiinnostuneet. Osallistuminen on maksutonta.

Alustavia infotilaisuuksia on määrä pitää nyt toukokuussa, jotta voidaan selventää IWA:n tarkoitus, esitellä alustava luonnos ja vahvistaa IWA-prosessi. Kaikki rekisteröityneet osallistujat saavat tiedon päivämääristä myöhemmin ilmoittautumisen jälkeen. Varsinaisen laadintatyön on määrä alkaa heinäkuussa.

Lisätiedot

Sari Sahlberg

Asiantuntija
Soita: +358 50 361 6249
Viesti: sari.sahlberg@sfs.fi