Siirry sisältöön
26.4.2024 SFS:n standardointityö

Suomalaiset sairaalatekstiilistandardit tarvitsevat päivitystä

Sairaalatekstiileille on voimassa 26 suomalaista SFS-standardia. Standardeissa on ohjeita ja vaatimuksia erilaisille liina- ja potilasvaatteille. Toimialalla on huomattu standardien päivityksen tarve.

Toimialan organisaatiot kokoontuivat 16.4. keskustelemaan standardien ajankohtaisuudesta, ja kokouksessa päätettiin muodostaa työryhmä SFS/TR 010 Terveydenhuollon tekstiilit päivittämään standardeja. Työryhmä keskittyy ensin liinavaatteiden standardien päivitykseen, jotka todettiin kiireellisimmiksi. Kaikki standardit käydään työryhmässä läpi, ja jos standardille ei ole käyttöä tai tarvetta, se kumotaan. Työryhmässä keskustellaan myös mahdollisista uusien standardien tarpeista. Voit vaikuttaa standardien sisältöön osallistumalla työryhmään tai kommentoimalla standardeja niiden tullessa lausuntokierrokselle.

Työryhmään osallistuminen on avointa ja maksutonta ja voit liittyä mukaan täyttämällä tietosi lomakkeelle sivustollamme. Työryhmä kokoustaa ensimmäisen kerran 16.5. klo 10-12 etäkokouksena.

Kaikki voimassa olevat sairaalatekstiilien standardit löydät SFS:n verkkokaupasta.

Kysy lisää

Henkilökuvaaa korvaava hahmo

Elisa Ervasti

Asiantuntija
Soita: +358 50 408 6407
Viesti: elisa.ervasti@sfs.fi