Siirry sisältöön
30.4.2020 Uutinen

SFS:n Nuori osaaja -ohjelma on käynnistynyt

Ohjelmalla pyritään aktivoimaan nuoria ammattilaisia standardisointityöhön ja lisäämään heidän tietämystään oman alansa standardisoinnista. SFS:n ensimmäiseen Nuori osaaja -ohjelmaan on valittu Mervi Kuvaja.

SFS:n Nuori osaaja saa vuodeksi maksuttoman jäsenyyden projektinhallinnan standardisointiryhmään (SFS/SR 206). Lisäksi hän pääsee osallistumaan alan kansainvälistä standardisointia tekevän projektinhallintakomitean (ISO/TC 258) työhön.

Mervi Kuvajalla on paljon kokemusta erilaisista projektinhallintaan liittyvistä tehtävistä niin kotimaassa, EU:ssa kuin EU:n kehitysohjelmien kautta Keski-Aasiassa ja Lähi-Idässä. Kuvaja haluaa vahvistaa osaamistaan projektiorganisaatioiden laadunvarmistamisesta ja projektitoiminnan standardisoinnista ja näkee SFS:n Nuori osaaja -ohjelman tähän erinomaiseksi mahdollisuudeksi.

Näköalapaikka projektinhallintaan ja standardien kehittämiseen

”Olen todella iloinen ja innostunut tästä mahdollisuudesta osallistua Nuori osaaja -ohjelmaan ja oppia oman alani standardisoinnista. Uskon vakioitujen toimintamallien voimaan projektityön tehokkuudessa ja projektien onnistumisessa, ja olen vakuuttunut, että pääsy ohjelman kautta näköalapaikalle sekä esimerkiksi seuraamaan uuden projektinhallinnan päästandardin kehitystyötä antaa minulle monia uusia valmiuksia työelämään”, Mervi Kuvaja sanoo.

Molemminpuolista hyötyä

SFS:n Nuori osaaja -ohjelma tarjoaa tilaisuuden verkostoitua alan asiantuntijoiden kanssa niin kotimaassa kuin kansainvälisesti ja oppia oman alan standardisointia kokeneilta ammattilaisilta. Samalla standardisointiryhmään saadaan arvokkaita tuoreita näkökulmia. Mervi Kuvaja osallistuu projektinhallinnan standardisointiryhmän työhön. Tulevina vuosina voidaan ohjelmalla hakea nuoria ammattilaisia myös muihin ryhmiin, ja kaikkiin standardisointiryhmiinhän on niin nuorten kuin kokeneiden mahdollista liittyä milloin tahansa.

Nyt käynnistynyt Nuori osaaja -ohjelma on SFS:n ensimmäinen. Siihen haki erinomaisia ehdokkaita, ja projektinhallinnan standardisointiryhmän maksuton jäsenyys vuodeksi päätettiin Kuvajan lisäksi antaa myös neljälle muulle nuorelle ammattilaiselle. Ohjelma käynnistyi huhtikuussa perehdytyksellä standardisointiin.

Lisätietoja Nuori osaaja -ohjelmasta ja projektinhallinnan standardisointiryhmästä:
Janne Kalli, asiantuntija, SFS ry
044 0500 439, 09 1499 3371
etunimi.sukunimi@sfs.fi

Lue lisää projektinhallinnan standardisointiryhmästä