Siirry sisältöön
31.1.2019 Uutinen

Tietotekniikan ohjelmistotuotannon ja järjestelmäkehityksen standardisoijat Suomeen toukokuussa

Suomi isännöi kansainvälisen standardisoimisjärjestö ISOn ohjelmistotuotannon ja järjestelmäkehityksen alakomitean yleiskokouksen toukokuussa 2019. Kokoukseen odotetaan runsasta 150:tä alan asiantuntijaa ympäri maailmaa. Kokous tarjoaa myös mahdollisuuden alan suomalaisille asiantuntijoille tutustua ISOn kansainväliseen standardisointityöhön paikan päällä sekä verkostoitua alan muiden asiantuntijoiden kanssa.

Ohjelmistokehityksen standardisoinnilla on tavoitteena vastata alan yhä monimutkaisempiin vaatimuksiin. Standardit käsittävät ohjelmistotuotannon eri vaiheisiin liittyviä prosesseja ja käytäntöjä.

Tällä hetkellä tekeillä on useita ohjelmiston elinkaaren hallintaan ja ohjelmistoarkkitehtuurin suunnitteluun sekä sen laatuun liittyviä standardeja. Lisäksi alakomitea on selvittämässä mm. ketterien menetelmien standardisoinnin mahdollisuuksia. Standardit ovat kaikki yleisiä ja toimialariippumattomia.

Kokous (ISO/IEC JTC 1/SC 7 Software and systems engineering) pidetään Aalto-yliopiston tiloissa Espoossa 19.–24.5.2019. Kokousviikon aikana järjestetään kaikille avoin seminaari alan ajankohtaisista kysymyksistä.

Huttunen toimii SFS:n Ohjelmistotuotannon ja järjestelmäkehityksen standardisointiryhmän (SR 314) sihteerinä.