Siirry sisältöön
6.6.2023 Uutinen

Turvallisuutta, jatkuvuutta ja laatua kuntaan – tule ja ota vinkit talteen Kuntamarkkinoilta!

Kuntamarkkinat täyttää tänä vuonna 30 vuotta. Juhlavuoden teemana on uudistuminen ja yhteistyö. Yhteistyön ja tiedonkulun sujuvuutta kunnat voivat parantaa standardien avulla. SFS on mukana Kuntamarkkinoilla kertomassa, miten kunnat voivat standardeilla turvata toimintansa ja palveluidensa jatkuvuuden ja laadun, kehittää niitä ja uudistua.

Suomen Kuntaliitto ja Kuntalehti järjestävät Kuntamarkkinat tänä vuonna jo 30. kerran. Kuntakentän vuosittainen tapahtuma tarjoaa laajan kattauksen tietoiskuja ja seminaareja. Kahdesta edellisvuodesta poiketen ensi syksyn Kuntamarkkinoiden ohjelma järjestetään vain paikan päällä Kuntatalolla Helsingissä. Verkkolähetyksenä voi seurata ainoastaan puoluejohdon paneelia sekä työmarkkinaseminaaria keskiviikkona 13.9.2023.

Kuntamarkkinoiden juhlavuotta vietetään teemalla ”uudistuminen ja yhteistyö”. Kunnat toimivat tiiviissä yhteistyössä hyvinvointialueiden, valtion ja monien muiden kumppaneiden kanssa, jotta ne pystyvät tarjoamaan kuntalaisille tarvittavia palveluita. Sujuvan yhteistyön ja tiedonkulun varmistamiseksi sekä kuntien toiminnan ja palvelujen häiriöttömyyden, laadun ja turvallisuuden lisäämiseksi kuntien kannattaa hyödyntää standardeja – ja edellyttää tätä myös yhteistyökumppaneiltaan.

Turvaa kuntasi palvelut ja välty yllättäviltä kustannuksilta

Kunnilla on vastuu asukkaidensa hyvinvoinnista ja peruspalveluista. Veden- ja lämmönjakelun tai vaikkapa jätehuollon pitää toimia kaikissa tilanteissa. Standardeista kunnat voivat saada apua riskien- ja jatkuvuudenhallintaan. Varautumalla ennalta mahdollisiin häiriötilanteisiin ovat vahingot pienempiä ja niistä toipuminen nopeampaa.  

Lue, miten kunnat ja voivat kehittää turvallisuuttaan standardeilla.

Yhä useammat kuntien palvelut ovat digitaalisia, ja järjestelmissä liikkuu paljon erilaista tietoaineistoa, esimerkiksi henkilötietoja. Tietoturvan pettäminen on uhka, jota kukaan ei halua kohdata. Tietoturvastandardit antavat ohjeita ja esimerkkejä tietoturvariskien tunnistamiseen ja hallintakeinoihin.  

Katso SFS:n tietoisku tietoturvasta vuoden 2022 Kuntamarkkinoilla:

Standardeista kunnat saavat paljon muitakin hyötyjä. Ne lisäävät johtamisen läpinäkyvyyttä, tehokkuutta ja järjestelmällisyyttä. Hankintaprosesseihin ne tuovat yhdenmukaisuutta ja vähentävät virheitä ja aikaa. Kun standardeja käytetään hankintakriteereinä, voidaan myös edistää kestävän kehityksen mukaisia hankintoja. Standardeilla voi lisätä työpaikkojen turvallisuutta ja vetovoimaa, mikä on merkittävä etu, kun kilpailu työvoimasta koko ajan kiristyy.

Lue lisää, miten monin tavoin kuntasi voi hyötyä standardeista.

Nähdään Kuntatalolla!

SFS on mukana Kuntamarkkinoilla 13.-14.9 2023. Tule tapaamaan meitä osastolle 0I8. Keskustellaan lisää standardeista ja siitä, miten sinun kuntasi ja toimintasi voivat niistä hyötyä.