Siirry sisältöön
28.1.2022 Uutinen

Vaikuta verkkolaskun ja eKuitin standardiehdotuksiin

Tekeillä oleva sähköisen kuitin standardi ja uudistettava verkkolaskustandardi ovat nyt lausunnolla. Voit vaikuttaa standardiehdotuksiin 24.3.2022 mennessä.

Verkkolaskun päivitys vastaa muutospyyntöihin

Verkkolaskulaki velvoittaa hankintayksiköitä ottamaan vastaan ja käsittelemään EU:n verkkolaskudirektiivin mukaisia sähköisiä laskuja. Huhtikuusta 2020 alkaen myös yrityksillä on ollut oikeus vaatia lasku sähköisessä muodossa. Verkkolaskua koskeva standardi eli ns. Eurooppa-normi on määritelty eurooppalaisessa standardointijärjestössä CENissä.

Standardi julkaistiin jo 2017, ja siihen on tullut useita muutospyyntöjä, jotka liittyvät esimerkiksi verokohtelukoodien käyttöön ja useamman tilauksen/toimituksen laskuttamiseen samalla laskulla. Näitä ehdotetaan nyt päivitettäväksi seuraavaan versioon.

Sähköisen kuitin standardi

Samaan aikaan on kommentoitavana myös eurooppalainen sähköisen kuitin eli eKuitin standardiehdotus. Se perustuu verkkolaskustandardiin ja tavoitteena on saada siihen kaikki tarvittavat tiedot kuitin osalta. Standardiehdotukseen pyydetään kommentteja, jotta se vastaisi kuitin tietosisältöä mahdollisimman kattavasti. Kommenttien pohjalta työryhmä jatkaa eKuitti-standardin määrittelyä.

Standardiehdotukset luettavissa SFS:n lausuntopyyntöpalvelussa

Tutustu standardiehdotuksiin ja kommentoi niitä viimeistään 24.3.2022 SFS:n lausuntopyyntöpalvelussa. Palvelun käyttö vaatii kirjautumisen.

EN 16931-1:2017+A1:2019/prA2 Electronic invoicing – Part 1: Semantic data model of the core elements of an electronic invoice

prEN 16931-8 Electronic invoicing – Part 8: Semantic data model of the elements of an e-receipt or a simplified electronic invoice

Standardiehdotukset esitellään webinaarissa 10.3.2022

Verkkolaskun ja eKuitin standardiehdotukset esitellään 10.3.2022 webinaarissamme eKuitti ja EU-normin mukaiseen verkkolaskuun esitetyt muutokset. Tutustu ohjelmaan ja ilmoittaudu mukaan!

Lisätietoja

Sari Sahlberg

Asiantuntija
Soita: +358 50 361 6249
Viesti: sari.sahlberg@sfs.fi