Siirry sisältöön
24.11.2022 Uutinen

YK:n ilmastokokous päättyi – standardointityö ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi jatkuu

Vaikka sunnuntaina 20.11.2022 päättynyt YK:n ilmastokokous ei täyttänyt odotuksia, kokouksessa saatiin kuitenkin sovittua köyhille maille perustettavasta rahastosta ilmastonmuutoksen aiheuttamien vahinkojen korvaamiseksi. ISO sai kokouksen aikana levitettyä tietoa standardien keskeisestä roolista ilmastonmuutoksen vastaisessa työssä.

Standardeja ei ole hyödynnetty riittävästi ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi. Standardointijärjestö ISO kävi YK:n ilmastokokouksessa tiiviitä keskusteluja ja solmi suhteita eri sidosryhmien ja poliittisten päättäjien kanssa kasvattaakseen standardien tunnettuutta. ISO uskoo, että standardien avulla kunnianhimoiset ilmastotavoitteet on mahdollista saavuttaa. Päästöjen vähentämisen ja myös ilmastonmuutokseen sopeutumisen tueksi sillä onkin laaja valikoima globaaleja standardeja, ja standardointityö ilmastonmuutoksen hillitsemiseksi jatkuu.

ISOn pääsihteeri Sergio Mujica korostaa, että yhteistyö on ISOn toiminnan ytimessä. ISO tekee yhteistyötä laajasti monenlaisten sidosryhmien kanssa kehittäessään maailmanlaajuisia konsensukseen perustuvia standardeja. Vain ottamalla kaikki mukaan standardointiin – myös kansalaisyhteiskunnan eri toimijat sekä heikoimmassa asemassa olevat – on mahdollista rakentaa kaikille parempaa tulevaisuutta.

Ilmastokokous ei täyttänyt sille asetettuja odotuksia. Tyytyväisyyttä herätti kuitenkin kokouksessa aikaansaatu sopimus uudesta köyhille maille suunnatusta rahastosta, jonka avulla voidaan korvata ilmastonmuutoksen aiheuttamia vahinkoja ja menetyksiä. Muita positiivisia poimintoja ilmastokokouksesta: