Siirry sisältöön
7.2.2022 Uutinen

CENin ja CENELECin työohjelma 2022 julkaistu

Eurooppalaiset standardit tukevat monella tapaa nykyajan haasteiden ratkaisemista ja EU:n tavoitteiden saavuttamista. Vuosittain julkaistavasta työohjelmasta saa yleisnäkymän CENin ja CENELECin ajankohtaiseen standardointityöhön ja katsauksen suunniteltuihin strategisiin toimenpiteisiin.

Työohjelmassa esitellään standardointia aihealueittain. Niistä kolme on erityisen merkittävää horisontaalista aihealuetta Euroopan vihreän siirtymän ja digitaalisen siirtymän toteuttamisessa: saavutettavuus, kestävä kehitys ja älyteknologia.

Vuoden 2022 aikana CEN ja CENELEC aloittavat projekteja, joilla vahvistetaan muiden muassa standardien käyttäjälähtöisyyttä, monipuolisten sidosryhmien osallisuutta työhön sekä Euroopan vahvempaa asemaa maailmanlaajuisessa standardointityössä. Projektit ovat linjassa Euroopan komission 2.2.2022 julkaiseman standardointistrategian kanssa.

Työohjelmassa listattujen teknisten komiteoiden työhön voi osallistua suomalaisten standardointiryhmien kautta. Tutustu standardointiryhmiin.

Tutustu CENin ja CENELECin työohjelmaan 2022 organisaatioiden sivustolla PDF-muodossa tai digitaalisena käsikirjana.

Lisätietoja

Antti Karppinen

Kansainvälisten asioiden johtaja
Soita: +358 40 545 2214
Viesti: antti.karppinen@sfs.fi