Siirry sisältöön
11.2.2020 Uutinen

Paikkatiedon standardoijat Suomeen kesäkuussa

Suomi isännöi kansainvälisen standardointijärjestön ISOn paikkatiedon standardoinnin (ISO/TC 211 Geographic information/Geomatics) yleiskokouksen kesäkuussa 2020. Kokous tarjoaa mahdollisuuden suomalaisille asiantuntijoille tutustua ISOn kansainväliseen standardointityöhön paikan päällä.

Erilaiset paikkatietoon liittyvät järjestelmät ovat olleet valtavirtaa useiden vuosien ajan. Digitaaliset kartat ja niihin liittyvät muut sisällöt ovat mukana jo lähes kaikkien arjessa. Suurten toimijoiden kuten Googlen, Microsoftin, Applen ja Amazonin merkittävät ja jatkuvat panostukset kehitystyöhön takaavat erilaisten alaan liittyvien palveluiden nopean kehityksen.

Paikkatiedon standardonnissa on monia osa-alueita. Edellä mainittujen digitaalisten karttojen lisäksi yksi tärkeä alue on paikkatiedon mallinnus ja dokumentaatio, josta on suuri hyöty mm. julkiselle sektorille. Keskeistä on myös paikkatietoon liittyvä infrastruktuuri (SDI, Spatial Data Infrastructures), johon kuuluu paikkatiedon jakamiseen keskittyvät palvelut.

Komitean ISO/TC 211:n kokous pidetään Espoossa 8.–12.6.2020. Keskiviikkona 10.6.2020 järjestetään avoin seminaari, varaa aika kalenteristasi –  ilmoittautuminen alkaa myöhemmin keväällä.

Paikkatiedon standardointiin voi osallistua liittymällä jäseneksi SFS:n standardointiryhmään SR 304.