Siirry sisältöön
25.5.2018 Artikkeli

Perustimantit eivät saa syttymään

Korusuunnittelija Annette Tillanderin pää on pullollaan uusia ideoita. Tyyliltään korut ovat romanttisia. Kalseille timanteille hän antaa piut paut.

Kulta kaikkein kaunehin

Kun olin 15-vuotias, kultaseppäisäni tarjosi minulle mahdollisuuden työntekoon oppisopimuksella. Otin tarjouksen vastaan – ja jäin koukkuun. Suosikkimateriaalini on keltakulta. Koruni ovat romanttisia, tykkään myös hippityylistä.

Kultaseosten värisävyt ja niiden mittaustapa määritellään ISO 8654:2018 -standardissa.

Kuin itselle tehtyjä

Vaikka rakastankin Marilyn Monroeta, en allekirjoita väitettä ”diamonds are a girl’s best friend”. Minusta timantit ovat persoonattomia, paitsi ruusuhiontaiset timantit. Ne ovat taianomaisia ja niissä on lämmintä loistetta. Käytän kyllä koruissa paljon helmiä ja jalokiviä.

Suunnittelen aina koruja kuin suunnittelisin ne itselleni. Itse en käytä paljon koruja, vaan nautin siitä, että näen korun asiakkaalla.

Sormuksen sisämitta millimetreissä määritellään standardissa SFS-EN 28653.

Koirat saavat liikkeelle

Perheeseemme kuuluvat parsonrussellinterrieri Figo ja saksanpaimenkoira Nino pitävät minut liikkeessä. Liikun mielelläni varsinkin metsässä.

Koira voidaan tunnistaa esimerkiksi mikrosirutunnisteen avulla. ISO 11784 -standardissa kuvataan sirun koodirakenne ja standardissa ISO 11785 sirun tekninen periaate.

Julkaistu Presiis-lehden numerossa 1/2018.

Teksti: Heini Nieminen

Lue lisää

Mikä on standardi