Siirry sisältöön
10.12.2020 Uutinen

Ruotsin Ulrika Francke on valittu ISOn uudeksi puheenjohtajaksi kaudelle 2022 – 2023

Maailmanlaajuinen standardointijärjestö ISO saa uuden puheenjohtajan Ruotsista. Standardointiorganisaation Svenska Institutet för Standarder, SIS, varapuheenjohtaja Ulrika Francke aloittaa kaksivuotisen puheenjohtajakautensa tammikuussa 2022. Francke on ISOn historian ensimmäinen naispuheenjohtaja ja toinen ruotsalainen, joka on valittu ISOn puheenjohtajaksi.

Ulrika Franckella on laaja kokemus sekä yksityiseltä että julkiselta sektorilta, joissa hän on toiminut vaativissa johtamis- ja hallitustehtävissä.   

Francken tavoitteena on, että ISO ottaa entistä enemmän huomioon, miten se voi toiminnallaan vaikuttaa kestävään tulevaisuuteen ja jatkaa kansainvälisen standardointityön tehostamista ketteryyden, tinkimättömän palvelun ja huippuosaamisen avulla. ISO siirtyy uuteen strategiakauteen vuoden 2021 alussa ja Francken nähdään tuovan arvokasta johtamiskokemusta kunnianhimoisen strategian eteenpäin viejänä. 

”Ulrika Francken nimitys on hieno esimerkki Ruotsin määrätietoisesta ja aktiivisesta vaikuttamistyöstä kansainvälisessä standardoinnissa. Näin Ruotsi saa kilpailukykynsä kannalta tärkeät strategiset näkökulmat esiin niin eurooppalaisessa kuin maailmanlaajuisessa standardointityössä”, sanoo Suomen Standardisoimisliitto SFS ry:n toimitusjohtaja Helena Vänskä

ISO on vuonna 1947 perustettu maailmanlaajuista standardointityötä edistävä organisaatio, jonka päämaja on Genevessä. ISOn puheenjohtaja valitaan ISOn yleiskokouksessa jäsenmaiden äänestyksellä kahden vuoden määräajaksi. ISOlla on jäsenmaita 165 (v. 2020) ja Suomi on ollut perustajajäsenenä mukana vuodesta 1947.

Lue lisää: