Siirry sisältöön
11.3.2024 SFS:n standardointityö

Uusi ryhmä koordinoimaan IT-standardoinnin kokonaisuutta 

ISO/IEC/JTC1 Information technology on kasvanut vuosien mittaan jo yli 20 alakomiteaa sisältäväksi komiteaksi. Kansainväliset standardointijärjestöt ISO ja IEC perustivat sen vuonna 1987 keskittymään IT-standardointiin. Nyt SFS on päättänyt perustaa uuden standardointiryhmän, jonka vastuulle ohjataan komiteaa JTC1 koskevat asiat. Uusi ryhmä vastaa tehokkaan koordinaation ja vaikuttamistyön tarpeeseen IT-standardoinnin kokonaisuuden alueella.

Uuden standardointiryhmän SFS/SR 318 IT-standardoinnin kokonaisuus tehtävänä on osallistua ja vaikuttaa standardointiryhmän toimintasäännön mukaisesti ISOn ja IECn komiteaan ISO/IEC/JTC1 Information technology. Komiteaan kuuluu nykyisin jo 23 alakomiteaa (SC), joista kukin näistä vastaa oman toimialansa standardien laadinnasta. Alakomiteoiden työhön voi osallistua SFS:n muiden IT-aiheisiin keskittyvien standardointiryhmien kautta.

Standardointiryhmän SFS/SR 318 ensimmäinen kokous järjestetään Teams-verkkokokouksena 11.4.2024 klo 10-11. SFS on kutsunut tähän järjestäytymiskokoukseen mukaan edustajan kustakin jo olemassa olevasta tietotekniikan standardointiryhmästään.

Ryhmän jatkotyöskentelytavat muotoutuvat ensimmäisten kokousten aikana toimintasäännön ja sen osallistujien tarpeiden mukaan. Kutsuttujen lisäksi kuka tahansa IT-standardoinnista kiinnostunut on tervetullut kokoukseen. Mikäli haluat vaikuttaa komitean ISO/IEC/JTC1 työhön ja verkottua IT-alan toimijoiden kanssa, ilmoittaudu mukaan järjestäytymiskokoukseen ottamalla yhteyttä SFS:n asiantuntija Meri Valtialaan 9.4.2024 mennessä. 

Kysy lisää

Meri Valtiala

Asiantuntija
Soita: +358 50 5634 356
Viesti: meri.valtiala@sfs.fi