Siirry sisältöön
17.11.2020 Uutinen

StandICT-hanke jälleen käyntiin

EU:n ICT-standardointiin osallistumisen rahoitusohjelma StandICT on käynnistynyt toisen kerran. Ohjelman ensimmäisellä hakukierroksella rahoitusta myönnetään erityisesti terveydenhuollon laitteisiin ja ratkaisuihin liittyvän ICT:n standardointiin osallistumiseen.

StandICT 2023 -hankkeessa on 10 hakukierrosta, joissa jaetaan yhteensä 3 miljoonaa euroa. Hankkeen kautta on mahdollista saada rahoitusta kansainväliseen ICT-standardointiin osallistumiseen joko yksittäiseen tapahtumaan tai pidemmälle aikavälille.

Vuosina 2018–2019 ensimmäisen StandICT-rahoitusohjelman kautta rahoitettiin 178 eurooppalaisen asiantuntijan osallistumista kansainväliseen standardointityöhön. Myös useat suomalaiset asiantuntijat saivat rahoitusta ohjelmasta.

Rahoituskierrokset painottuvat eri aiheisiin

StandICT 2023 on nyt käynnistynyt ja ensimmäinen rahoituksen hakukierros on avoinna 4.1.2021 asti. Samoin kuin ensimmäisessä hankkeessa, hakukierroksille on määritelty painopistealueita. Ensimmäisellä hakukierroksella erityisaihealueena on terveydenhuoltoon liittyvä ICT. Kaiken kaikkiaan aihealueita on noin 60, mm. kiertotalous, pilvilaskenta, tietoturva, tekoäly, kvanttilaskenta ja älykaupungit. Hakukierrosten painoalueet on saatu Horizon Eurooppa -hankkeessa määritellyistä strategisista painoalueista.

Tavoite on vahvistaa Euroopan asemaa standardoinnissa

StandICT.eu on EU:n hanke, joka vastaa ICT-standardoinnin tarpeeseen digitaalisilla sisämarkkinoilla. Hankkeessa analysoidaan ja tarkkaillaan kansainvälistä ICT-standardointia ja tehdään yhteistyötä kansainvälisten standardointiorganisaatioiden, EU:n eri elinten ja yritysvetoisten ryhmien kanssa. Tavoitteena on vahvistaa Euroopan asemaa kansainvälisessä standardoinnissa ja edesauttaa ICT-standardointiin liittyvää yritys- ja tutkimustoimintaa sekä auttaa eurooppalaisen standardoinnin ekosysteemin luomisessa.

Lisätietoja StandICT-ohjelmasta, sen painopistealueista ja tavoitteista sekä hakuohjeet löytyvät ohjelman sivuilta osoitteesta standict.eu.