Siirry sisältöön
17.11.2020 Uutinen

StandICT-hanke jälleen käyntiin

EU:n ICT-standardisointiin osallistumisen rahoitusohjelma StandICT on käynnistynyt toisen kerran. Ohjelman ensimmäisellä hakukierroksella rahoitusta myönnetään erityisesti terveydenhuollon laitteisiin ja ratkaisuihin liittyvän ICT:n standardisointiin osallistumiseen.

StandICT 2023 -hankkeessa on 10 hakukierrosta, joissa jaetaan yhteensä 3 miljoonaa euroa. Hankkeen kautta on mahdollista saada rahoitusta kansainväliseen ICT-standardisointiin osallistumiseen joko yksittäiseen tapahtumaan tai pidemmälle aikavälille.

Vuosina 2018–2019 ensimmäisen StandICT-rahoitusohjelman kautta rahoitettiin 178 eurooppalaisen asiantuntijan osallistumista kansainväliseen standardisointityöhön. Myös useat suomalaiset asiantuntijat saivat rahoitusta ohjelmasta.

Rahoituskierrokset painottuvat eri aiheisiin

StandICT 2023 on nyt käynnistynyt ja ensimmäinen rahoituksen hakukierros on avoinna 4.1.2021 asti. Samoin kuin ensimmäisessä hankkeessa, hakukierroksille on määritelty painopistealueita. Ensimmäisellä hakukierroksella erityisaihealueena on terveydenhuoltoon liittyvä ICT. Kaiken kaikkiaan aihealueita on noin 60, mm. kiertotalous, pilvilaskenta, tietoturva, tekoäly, kvanttilaskenta ja älykaupungit. Hakukierrosten painoalueet on saatu Horizon Eurooppa -hankkeessa määritellyistä strategisista painoalueista.

Tavoite on vahvistaa Euroopan asemaa standardisoinnissa

StandICT.eu on EU:n hanke, joka vastaa ICT-standardisoinnin tarpeeseen digitaalisilla sisämarkkinoilla. Hankkeessa analysoidaan ja tarkkaillaan kansainvälistä ICT-standardisointia ja tehdään yhteistyötä kansainvälisten standardisointiorganisaatioiden, EU:n eri elinten ja yritysvetoisten ryhmien kanssa. Tavoitteena on vahvistaa Euroopan asemaa kansainvälisessä standardisoinnissa ja edesauttaa ICT-standardisointiin liittyvää yritys- ja tutkimustoimintaa sekä auttaa eurooppalaisen standardisoinnin ekosysteemin luomisessa.

Lisätietoja StandICT-ohjelmasta, sen painopistealueista ja tavoitteista sekä hakuohjeet löytyvät ohjelman sivuilta osoitteesta standict.eu.