Siirry sisältöön
28.2.2024 Uutinen

Ruuvinkierteistä tekoälyyn – 100 vuotta suomalaista standardointia

Maailma oli kovin erilainen 100 vuotta sitten, mutta standardeja tarvittiin jo silloin. Nykyisenkaltainen standardointi alkoi Suomessa vuonna 1924, kun Suomen Standardisoimislautakunta perustettiin. Millaisia vaiheita SFS Suomen Standardien satavuotinen historia kätkee sisäänsä?

Tiesitkö, että ensimmäiset suomalaiset standardit vahvistettiin vuonna 1925? Tiesitkö, että qwerty-näppäimistön standardi tuli käyttöön Suomessa vuonna 1959? Entä tiesitkö, että SFS avasi www-sivut ensimmäisenä standardointijärjestönä maailmassa vuonna 1995?

Näihin ja moniin muihin standardoinnin historian helmiin voit nyt tutustua historiakatsauksessamme Missä standardoimme kerran – 100 vuotta Suomen standardeja. Sivu tarjoaa vuosikymmenet läpileikkaavan katsauksen suomalaisen standardoinnin historiaan, joka on samalla kiehtova kurkistus Suomen teollistumisen ja yhteiskunnan kehitykseen.

Kun sata vuotta sitten standardeilla edistettiin Suomen vientiteollisuutta ja teollisen toiminnan skaalautuvuutta sekä yhteiskunnan tehokkuutta ja turvallisuutta, nyt vauhditetaan globaalisti kestävää kehitystä, digitalisaatiota ja vihreää siirtymää. Miten tähän on tultu? Lähde kanssamme aikamatkalle ja ota selvää!

Lisää aiheesta:

Standardit jo 100 vuotta kilpailukyvyn tukena
Suomi ja standardointi – 100 vuotta yhteistä matkaa kilpailukyvyn puolesta