Siirry sisältöön
26.1.2022 Uutinen

Eurooppalainen kokonaisturvallisuus esillä webinaarisarjassa

Helmi- ja huhtikuussa järjestetään yhteensä kolme webinaaria eurooppalaisesta kokonaisturvallisuudesta. Webinaareissa keskitytään erityisesti kartoittamaan, millaisista uusista standardeista olisi alalle hyötyä. Työpajoissa on mahdollisuus keskustella standardointiin osallistuvien tahojen ja muiden eurooppalaisten turvallisuusalan asiantuntijoiden kanssa.

Eurooppalaisille turvallisuuden standardeille on tarvetta, sillä käytännöt ja lainsäädäntö ovat EU:n jäsenmaissa erilaisia. Vapaaehtoisilla ja yhteisillä standardeilla pyritään harmonisoimaan parhaita käytäntöjä. Turvallisuuden standardointi kattaa laajasti monia eri aihealueita. Standardeja laaditaan esimerkiksi yksittäisistä hälytyslaitteistoista, turvapalveluista ja kokonaisturvallisuuden kriisinhallintaohjeista.

Työpajat järjestää Sector Forum on Security, joka on eurooppalaisten standardointijärjestöjen CENin ja CENELECin yhteistyöelin. Se koordinoi turvallisuusalan standardointia tekevien komiteoiden työtä. Sector Forum on perustettu vuonna 2019 SFS:n aloitteesta. Forumin puheenjohtaja toimii Pertti Woitsch (Woitsch Consulting) ja sihteerinä Janne Kalli (SFS).

Lue lisää ja ilmoittaudu työpajoihin CENin ja CENELECin sivustolla. Työpajat järjestetään englannin kielellä ja niiden ohjelmat tarkentuvat lähiaikoina.

8.2.2022 Security in the cyber-physical space

28.2.2022 Standardisation synergies between civil security, defence and space industries

21.4.2022 Interoperability of security

Lisätietoja

Janne Kalli

Johtava asiantuntija
Soita: +358 44 050 0439
Viesti: janne.kalli@sfs.fi

Lisää aiheesta

Turvallisuus-aihealueen standardointi

Turvallisuutta standardeista