Siirry sisältöön

SFS:n standardointi

SFS:n standardointitiimin ylläpitämien ryhmien kautta voit osallistua eurooppalaisten (CEN) ja maailmanlaajuisten (ISO) standardien laadintaan. Tällä sivulla voit tutustua kootusti vastuualueidemme standardointia koskeviin uutisiin.

SFS:n standardointiryhmät ottavat osaa useiden eri aiheiden kuten johtamisen, tietoturvan ja muun IT-alan, yleisen turvallisuuden, lastentarvikkeiden, lelujen sekä monien muiden kuluttajatuotteiden standardointiin. Katso koko lista SFS:n vastuulla olevista standardointiryhmistä.

Voit osallistua SFS:n vastuualueiden standardointiin liittymällä standardointiryhmään. Lisäksi tarjoamme maksullista seurantapalvelua niille SFS:n vastuulla oleville standardointialueille, joita varten ei ole perustettu kansallista standardointiryhmää. Lue lisää ja liity mukaan ryhmään tai tilaa seurantapalvelu.

Uutisia SFS:n omasta standardointityöstä

19.2.2024

Standardi selkeän kielen periaatteista ja ohjeista nyt suomeksi

Vuonna 2023 julkaistiin ensimmäinen maailmanlaajuinen kriteeristö selkeän kielen periaatteista ja ohjeista. Nyt se on saatavilla suomeksi. Standardiin on koottu käytännön ohjeita tekstien muotoiluun. Ohjeet ovat kielestä riippumattomia, joten ne toimivat useimmilla kielillä. Ohjeista on hyötyä kaikille kirjoittajille.
3.1.2024

Ympäristöjärjestelmästandardi ISO 14001 uudistuu

Ympäristöjohtamisen ISO 14001 on yksi käytetyimmistä ISO-standardeista. Se tarjoaa organisaatioille järjestelmällisen lähestymistavan ympäristönsuojelun tason parantamiseen ja sitoumusten täyttämisen. Meillä Suomessa standardia hyödyntävät lukuisat yritykset ja julkisiset organisaatiot.
30.6.2023

Yleisön ja väkijoukon hallintaan tekeillä uusi standardi

Yleisön ja väkijoukon turvallinen ja ennakoiva hallinta yleisötilaisuuksissa ja muissa kokoontumisissa on elintärkeää, jotta voidaan taata kaikkien turvallisuus, ylläpitää järjestystä ja mahdollistaa tehokas toiminta mahdollisten hätätilanteiden sattuessa. Tästä syystä Norjan standardointijärjestö on tehnyt uuden työkohdealoitteen maailmanlaajuiselle standardointiorganisaatiolle (ISO).
9.6.2023

Tuore harmonisoitu standardi juomapakkauksille

Korkkien on pysyttävä tölkeissä ja pulloissa kiinni koko niiden suunnitellun elinkaaren ajan vuoden 2024 heinäkuusta alkaen. Direktiivin tueksi on laadittu Euroopan unionin pyynnöstä vaatimuksia koskeva standardi. Tapaus on hyvä esimerkki siitä, miten standardit voivat olla lainsäädännön tukena niin, että valmistajien on helpompi noudattaa säädöksiä.
9.6.2023

Tekstiilien kiertotaloudelle hyväksytty uusia työkohteita

Tekstiilien kiertotalouden yleisistä vaatimuksista, kiertotalouden mukaisesta suunnittelusta ja kierrätysmateriaalien luokituksesta on päätetty tehdä eurooppalaiset standardit. Tekstiilien kiertotaloutta alettiin standardoida vuonna 2021 ja nyt työryhmälle on hyväksytty nämä kolme työkohdetta.