Siirry sisältöön

SFS:n standardointi

SFS:n standardointitiimin ylläpitämien ryhmien kautta voit osallistua eurooppalaisten (CEN) ja maailmanlaajuisten (ISO) standardien laadintaan. Tällä sivulla voit tutustua kootusti vastuualueidemme standardointia koskeviin uutisiin.

SFS:n standardointiryhmät ottavat osaa useiden eri aiheiden kuten johtamisen, tietoturvan ja muun IT-alan, yleisen turvallisuuden, lastentarvikkeiden, lelujen sekä monien muiden kuluttajatuotteiden standardointiin. Katso koko lista SFS:n vastuulla olevista standardointiryhmistä.

Voit osallistua SFS:n vastuualueiden standardointiin liittymällä standardointiryhmään.

Tarjoamme myös maksullista seurantapalvelua niille SFS:n vastuulla oleville standardointialueille, joita varten ei ole perustettu kansallista standardointiryhmää. Tilaa seurantapalvelu.

Uutisia SFS:n omasta standardointityöstä

30.6.2023

Yleisön ja väkijoukon hallintaan tekeillä uusi standardi

Yleisön ja väkijoukon turvallinen ja ennakoiva hallinta yleisötilaisuuksissa ja muissa kokoontumisissa on elintärkeää, jotta voidaan taata kaikkien turvallisuus, ylläpitää järjestystä ja mahdollistaa tehokas toiminta mahdollisten hätätilanteiden sattuessa. Tästä syystä Norjan standardointijärjestö on tehnyt uuden työkohdealoitteen maailmanlaajuiselle standardointiorganisaatiolle (ISO).
9.6.2023

Tuore harmonisoitu standardi juomapakkauksille

Korkkien on pysyttävä tölkeissä ja pulloissa kiinni koko niiden suunnitellun elinkaaren ajan vuoden 2024 heinäkuusta alkaen. Direktiivin tueksi on laadittu Euroopan unionin pyynnöstä vaatimuksia koskeva standardi. Tapaus on hyvä esimerkki siitä, miten standardit voivat olla lainsäädännön tukena niin, että valmistajien on helpompi noudattaa säädöksiä.
9.6.2023

Tekstiilien kiertotaloudelle hyväksytty uusia työkohteita

Tekstiilien kiertotalouden yleisistä vaatimuksista, kiertotalouden mukaisesta suunnittelusta ja kierrätysmateriaalien luokituksesta on päätetty tehdä eurooppalaiset standardit. Tekstiilien kiertotaloutta alettiin standardoida vuonna 2021 ja nyt työryhmälle on hyväksytty nämä kolme työkohdetta.
8.6.2023

IT-standardointia linjataan kestävämpään ja osallistavampaan suuntaan

Osallisuus, monimuotoisuus ja kestävä kehitys nostavat merkitystään IT-standardoinnissa. Suomen Standardisoimisliitto SFS vie näitä aktiivisesti eteenpäin kansainvälisillä areenoilla. Työ vaatii sekä sääntöjen että käytäntöjen tuntemista, joten standardoinnin asiantuntijat pääsevät hyödyntämään osaamistaan hyvin konkreettisesti.
17.4.2023

Pelastus- ja väestönsuojelualaa koskevat standardit lausunnolla

Maailmanlaajuiset ISO-standardit ISO 22322:2022 Security and resilience — Emergency management — Guidelines for public warning ja ISO 22324:2022 Security and resilience – Emergency management – Guidelines for colour-coded alert ovat juuri nyt avoimella lausuntokierroksella SFS:n lausuntopyyntöpalvelussa.