Siirry sisältöön

SFS lukuina

SFS:n 2030-strategia on Strategia 2030 on kunnianhimoinen ja elävä muutosstrategia, jonka mukaisesti SFS edistää Suomen ja suomalaisten yritysten kestävää kasvua lisäämällä standardien strategista hyödyntämistä Suomessa.

Standardien määrä

Vuonna 2022 SFS:n standardikokoelmassa on yli 29 500 SFS-tunnuksella vahvistettua standardia, joista vuoden aikana vahvistimme noin 1 600. Löydät kaikki standardit verkkokaupastamme, joka palvelee myös standardien tietokantana.

29 600

Suomeksi SFS-tunnuksella vahvistettuja standardeja on noin 3 prosenttia.

Standardien alkuperä

Suomessa voimassa olevat standardit ovat alkuperältään pitkälti kansainvälisiä ja vain noin 3 prosenttia standardeista on tarkoitettu pelkästään Suomen omaan käyttöön. Eurooppalaisten standardien osuus vuonna 2022 oli 58 prosenttia ja maailmanlaajuisten standardien osuus 39 prosenttia. Lue tarkemmin eurooppalaisesta, maailmanlaajuisesta ja suomalaisesta standardoinnista.

Standardointiin osallistuminen

Suomalaisiin standardointiryhmiin (pois lukien sähkö- ja telealan standardointi) osallistui vuonna 2022 yli 1 000 yritystä ja organisaatiota, joista noin puolet oli pk-yrityksiä.

1 000

Yli 1 000 osallistuvaa yritystä ja organisaatiota.

45 %

Noin 45 prosenttia osallistuvista yrityksistä oli pk-yrityksiä.

Suosituimmat standardit

Asiakkaitamme kiinnostivat eniten seuraavat standardit:

Suosituimmat aiheet sfs.fi-sivustolla

Sivustollamme vierailtiin eniten seuraavilla sivuilla:

Tapahtumat

Järjestimme 24 webinaaria ja tapahtumaan, joiden esitysmateriaaleihin ja tallenteisiin löydät linkit kohdasta Tapahtumamateriaalit.

2 200

Tapahtumiin ilmoittautui noin 2 200 henkilöä.

SFS:n rahoitus

SFS:n toiminnan rahoituksesta 77 prosenttia koostuu myyntituloistamme. Valtionavustus on 15 prosenttia ja sen myöntää työ- ja elinkeinoministeriö. Oman rahoituksen osuus on 4 prosenttia ja muu rahoitus 4 prosenttia.

SFS:n toiminnan rahoituksesta 77 prosenttia koostuu myyntituloista, 14,5 prosenttia valtion rahoituksesta, 4,5 prosenttia omasta rahoituksesta ja 4 prosenttia muusta rahoituksesta.
SFS:n toiminnan rahoitus v. 2022