Siirry sisältöön

SFS lukuina

Vuosi 2021 käynnisti SFS:n uuden strategiakauden. Strategia 2030 on kunnianhimoinen ja elävä muutosstrategia, jonka mukaisesti SFS edistää Suomen ja suomalaisten yritysten kestävää kasvua lisäämällä standardien strategista hyödyntämistä Suomessa.

Standardien määrä

Vuonna 2021 SFS:n standardikokoelmassa on nyt yli 29 000 SFS-tunnuksella vahvistettua standardia, joista vuoden aikana vahvistimme noin 1 600. Löydät kaikki standardit verkkokaupastamme, joka palvelee myös standardien tietokantana.

29 000

Standardien alkuperä

Suomessa voimassa olevat standardit ovat alkuperältään pitkälti kansainvälisiä ja vain noin 3 prosenttia standardeista on tarkoitettu pelkästään Suomen omaan käyttöön. Eurooppalaisten standardien osuus vuonna 2021 oli 58 prosenttia ja maailmanlaajuisten standardien osuus 39 prosenttia. Lue tarkemmin eurooppalaisesta, maailmanlaajuisesta ja suomalaisesta standardoinnista.

Suomessa voimassa olevista standardeista vain 3 prosenttia on suomalaisia. 58 prosenttia on eurooppalaisia ja 39 prosenttia maailmanlaajuisia standardeja.

Standardointiin osallistuminen

Suomalaisiin standardointiryhmiin (pois lukien sähkö- ja telealan standardointi) osallistui vuonna 2021 noin 1 000 yritystä ja organisaatiota, joista noin puolet oli pk-yrityksiä.

1 000

Lähes 1 000 osallistuvaa yritystä ja organisaatiota.

50 %

Noin puolet osallistuvista yrityksistä oli pk-yrityksiä.

Suosituimmat standardit

Asiakkaitamme kiinnostivat eniten seuraavat standardit:

Suosituimmat aiheet SFS.FI-sivustolla

Sivustollamme vierailleet lukivat eniten seuraavia sivuja:

Tapahtumat

Järjestimme 22 webinaaria, joiden esitysmateriaaleihin ja tallenteisiin löydät linkit kohdasta Tapahtumamateriaalit.

1 600

Tapahtumat keräsivät liki 1 600 ilmoittautumista.

SFS:n rahoitus

SFS:n toiminnan rahoituksesta 70 prosenttia koostuu myyntituloistamme. Valtionavustus on 14 prosenttia ja sen myöntää työ- ja elinkeinoministeriö. Oman rahoituksen osuus on 12 prosenttia ja muu rahoitus 4 prosenttia.

SFS:n toiminnan rahoituksesta vuonna 2021 oli 70 prosenttia myyntituloista, 14 prosenttia valtionrahoituksesta, 12 prosenttia omasta rahoituksesta ja 4 prosenttia muusta rahoituksesta.